Innerlijke vrede

Omdat ik een mens ben …
… is liefde mijn religie,
… is waarheid mijn leven,
… is vrijheid mijn recht.’
door Christina von Dreien
Geraakt en geïnspireerd door de woorden van Christine von Dreien, deel ik graag haar wijze woorden over hoe jij en ik innerlijke vrede kunnen bereiken en zo bij kunnen dragen aan vrede op aarde.
Vrijheid vind je niet in angst, haat en strijd. Vrijheid vind je in liefde, licht en vrede. Wereldvrede begint in onszelf.❤
We verlangen allemaal naar vrijheid, naar verbinding en naar vrede, maar we proberen het vaak te bereiken door te strijden voor waar we in geloven. Hoe chaotischer de buitenwereld, hoe meer de strijders in ons wakker worden. In strijder zit het woord ‘strijd’ en geen ‘liefde’. Zolang we strijdend proberen vrede te bereiken zal dit nooit lukken. Maar hoe dan wel? *
Christine zegt hier het volgende over:
‘Vrede is geen toestand die zomaar opeens ontstaat. Het is de hoogste tijd dat we beseffen dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor de aarde en voor vrede op aarde. Als we echt vrede willen, moeten we ons realiseren dat innerlijke vrede een voorwaarde is voor uiterlijke vrede.
Niet de politiek maar wij als wereldbevolking vormen de sleutel tot vrede. Wijzelf, zullen de verandering teweeg moeten brengen..
Het is belangrijk dat we inzien dat elke handeling, hoe klein ook, invloed heeft. We zijn allemaal met elkaar verbonden in een wereldwijd energetisch veld. Iedereen die thuis op fysiek niveau iets kleins voor de vrede doet, voegt zo wereldwijd een vredesvonk aan het veld toe.
Dit kunnen we doen:
1.) Zeg JA tegen het leven. Het is een EER om hier op aarde te zijn als mens.
2.) Zoek jouw waarheid niet buiten jezelf maar IN❤ jezelf.
3.) Besef dat elke vreedzame handeling, hoe klein ook, onderdeel wordt van een wereldwijd energetisch veld. Zo draag je direct bij aan WERELDVREDE.
4.) Laat LIEFDE in elke vorm toe in je leven, bijvoorbeeld in de vorm van dankbaarheid, vreugde, acceptatie, vergeving, eerlijkheid.
5.) Wees DANKBAAR en erken de waarde van elke seconde van het verleden en het heden.🙏
6.) Voel je HART 🧡en leef ernaar, volg de impuls van je hart. Je hart leidt je binnen de waarheid van het moment naar datgene wat voor jou nu precies goed is.
7.) Geef jezelf het recht om in contact te komen met de Bron van de schepping.
8.) Ontmoet kinderen op ooghoogte.
9.) Stem jezelf niet af op onlichte daden.
10.) Wees je ervan bewust dat alles wat je uitzendt naar je terugkomt.🧲
11.) VERGEEF alle mensen die nu in je leven zijn of vroeger in je leven waren.
12.) RESPECTEER de vrije wil van al je medemensen, ongeacht hun nationaliteit of hoe ze eruitzien.
13.) Doe waar je PLEZIER aan beleeft en waar je blij van wordt. Houd van jezelf.
14.) Geef gehoor aan je ROEPING.
15.) Leef de verandering in jezelf en in je leven die je graag in de wereld wilt zien. Be the change you want to see in the world.
16.) ACCEPTEER of VERANDER een situatie die niet meer strookt met je goddelijke welzijn – of creëer een betere situatie.
17.) Heb RESPECT voor de natuur en onderken haar schoonheid.
18. ) Houd je verre van alle media die je naar beneden halen en
houd je bezig met positieve dingen.
19.) Onderhoud CONTACTEN met mensen die je goeddoen.
20.) Luister naar je LICHAAM en wees je ervan bewust dat alle fysieke ziekten altijd een oorsprong in je mentale en/of emotionele leven hebben.
21.) Zodra je in je HART🧡 aanwezig bent, gaat je trilling omhoog. Meer hoef je niet te doen.
22.) Breng geen enkel levend wezen schade toe, noch in gedachten, noch in woorden of daden.
23.) Liefde is de meest transformerende kracht ter wereld. Benut die kracht en treed elke vorm van geweld met liefde en compassie tegemoet.
🧡💛💜💙💚
24.) Jouw stem verandert de wereld. Wij leven op de wereld en zijn er met elkaar verantwoordelijk voor.
*) Ik schrijf zelf graag teksten, maar soms heeft iemand anders het al zo mooi verwoord, dat ik de tekst graag even leen. Zo ook de eerste alinea van deze tekst. Wil je haar hele post lezen, lees dan de blog Wereldvrede ligt in onszelf van Sandy Angela op nieuwetijdskind.com