Ken je mij, wie ben ik dan?

Toen ik klein was, kreeg ik een heel lief kaartje van mijn moeder met de woorden. Ik geloof in jou! Ik heb het kaartje heel lang in mijn portemonnee bewaard.. en ik heb het nog steeds.

Dit is de tekst die op het kaartje staat:

Jij hebt een krachtige, warme uitstraling die je in staat stelt datgene te bereiken waarnaar je streeft in het leven.

Je hebt zoveel goede eigenschappen zoals humor, moed en doorzettingsvermogen.

Ik weet dat de toekomst nog veel te bieden heeft voor jou en dat je erin zal slagen er een succes van te maken.

Ik geloof in jou en ik weet zeker dat je alles in je hebt om je dromen te verwezenlijken.

Het ironische is dat deze bemoedigende tekst, twee boodschappen in zich heeft. Ik geloof in jou. Je hebt alles in je om al je dromen te verwezenlijken. En in diezelfde boodschap staat ook: dat je ergens naar moet streven.. en dat er een moment komt  – in de toekomst- dat je leven ‘geslaagd’ is als je dat bereikt hebt.

En uiteraard is dat absoluut niet de boodschap die mijn moeder me mee wilde geven, maar het was wel de boodschap die ik onbewust registreerde. Eerst iets doen, eerst iets bereiken voordat je ‘geslaagd’ bent.

Het licht in mij..

Als kind stroomde ik niet over van zelfvertrouwen over mijn eigen ‘kunnen’ en daarom was ik altijd op zoek naar ‘iets’ buiten mezelf. Tijdens mijn zoektocht naar ‘mezelf’ en mijn kwaliteiten was ik aan de ene kant altijd op zoek naar ‘iets’ wat nog ontbrak. Tegelijkertijd had ik ook heel sterk het gevoel dat er ergens in mij een enorme kracht schuilde..

Misschien ben ik daarom mijn hele leven mateloos gefascineerd geweest door de uitspraak van Nelson Mandela.

Onze angst is niet dat we onmachtig zouden zijn. Onze angst betreft juist onze niet te meten kracht. Niet de duisternis, maar het licht in ons is wat we het meeste vrezen. (ik schreef er eerder een FB post over)

De Missing link

De vraag is dan ook was het Faalangst of Straalangst? Was het de angst om te falen of was het de angst om te stralen?

Want ondanks een gebrek aan vertrouwen in mezelf had ik namelijk toch ook altijd sterk het gevoel dat er ergens in mij een enorme kracht schuilde.. maar dat die er gewoon nog niet helemaal uit kwam.

Het ‘schijnt’ namelijk dat als je mensen vraagt of ze alles uit het leven en uit zichzelf halen…. het overgrote deel van de mensen (als ze heel eerlijk zijn) geloven dat ze dat niet doen.

Maar zou dit nou niet precies het gevoel kunnen zijn waar Nelson Mandela het in zijn inauguratierede over had, over het Licht in ons? Zou dit een glimp van onze Grootsheid kunnen zijn, van het enorme Potentieel waarvan we weten dat het in ons zit maar dat we simpelweg nog niet ERKEND hebben?

Zou dit aangeboren gevoel van het Licht in ons, ons Ware potentieel kunnen zijn? Ergens weten we dat we meer zijn dan we tot toe hebben laten zien aan de buitenwereld.

Dus wat als dit waar is? En wat als alles mogelijk is? Wat als je toegang hebt tot je volledige potentieel? Wat is er dan mogelijk?

In onze diepste essentie zijn we namelijk allemaal PERFECT. Compleet, Heel en Volmaakt. We zijn het alleen vergeten.

Dat is wat ze bedoelen met je ware potentieel leven en becoming who YOU really ARE. Worden wie je echt bent. Vrij van beperkingen..

Vroeger begreep ik niet precies wat ze hier mee bedoelde.. Cruyff zei zoiets als: Je ziet het pas, als je het door hebt.. want als je het door hebt, is t eigenlijk heel simpel…  

En dat is het ook. Het punt is namelijk dat onze Grootsheid, onze Potentie, ons Ware Bewustzijn niet iets is wat we moeten proberen te WORDEN of te BEREIKEN. Het is gewoon WIE WE ZIJN.

Dus wie ik ben?

IK BEN een Grenzeloos, Oneindig Wezen. Krachtig, Overvloedig en Compleet vanaf het begin. Ik ben het altijd geweest en ik zal het altijd ZIJN.

En of ik mijn volledige potentieel al leef?

Laat ik het zo zeggen. Vroeger dacht ik dat het ging over groots en meeslepend leven, grote ambities en grote dromen. Ik dacht dat je pas geslaagd was en alles uit het leven haalde als je groots en meeslepend leefde. Maar nu weet ik, dat KAN..als dat is wat je wilt.. maar het hoeft niet.

Werk in uitvoering..

En misschien ben ik nog wat te bescheiden in het leven van mijn Ware Potentieel, maar ik ben onderweg,.. en op mijn reis probeer ik zoveel mogelijk te genieten, te leren van mijn ‘menselijke beperkingen’ en daar helemaal OK mee te zijn. En daarom fluistert iets in mij soms nog; Wie denk jij dan wel dat je bent dat je denkt anderen te kunnen helpen? Maar misschien is mijn bescheidenheid juist wel mijn KRACHT waar ik ook jou mee kan helpen. Wie weet?

Hoe zit dat bij jou? Zit je lekker in je vel of word je geplaagd door vervelende gedachten of kwaaltjes?

Wie BEN jij?

Haal jij alles uit het leven? Leef jij je volledige potentieel al? Of denk je dat het beter kan? Krachtiger, gelukkiger en vitaler? Misschien ben je gewoon te bescheiden..

Want ook jij hebt ongekende en zelfhelende krachten in je, een enorm potentieel dat popelt om erkend te worden. Je moet alleen weten waar je moet beginnen.. Stop met zoeken naar iets buiten jezelf..het zit IN JOU.

Meer weten?

Ik deel graag mijn tools, kennis en ervaringen met jou zodat jij ook steeds meer je ware potentieel gaat leven, verlost van beperkende gedachten en kwaaltjes die voortdurend jouw aandacht vragen. Ik maak onder andere gebruik van de tools van Acces Consciousness. Dus wat is er nu nog meer mogelijk voor jou?

Durf jij een volgende stap te maken? Sta jij jezelf toe om een volgende stap te nemen in jouw ont-wikkeling, naar een vitaler leven? Om te worden wie je in essentie bent.. Een Krachtig, Grenzeloos en Oneindig wezen..Vitaal en Energiek?

Stuur me een pb of bel me zodat we kunnen kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Als je het hele verhaal hebt uitgelezen, zeg ik je dankjewel daarvoor. En wie weet kan ik een bijdrage voor jou zijn? Of misschien ken je iemand voor wie het een bijdrage kan zijn?

Laat je tot slot inspireren door de prachtige songtekst van Fia. Hopelijk inspireert het jou ook, zoals het mij inspireert.

Misschien dat dit wel het startpunt (of the missing link) is van jouw zoektocht naar jezelf en jouw capaciteiten ..?

I AM not who you think I AM

I AM so much more

I AM one with Source

I AM Limitless, Infinite, Powerful

Abundant, Complete from the start,

Creator of all

I AM THAT I AM