Verruimen van je bewustzijn

Heb jij een open mind of ben je een bekrompen geest?

Ben je gewoon onwetend? Of ben je een grapjas?

Deze vragen zijn niet bedoeld om iets of iemand te veroordelen of te beoordelen. En de vraag is ook niet bedoeld om je in een hokje te plaatsen. Ik vraag dit enkel om je nieuwsgierig te maken.

Want wat is bewustzijn? En wat betekent het verruimen van je bewustzijn?

Je bent je ergens van bewust ..of je bent het niet. Je weet iets ..of je weet het niet. Als je het niet weet, ben je onwetend. Het klinkt onaardig maar zo is het niet bedoeld.

Je weet van jezelf dat je bepaalde dingen doet of laat.. of je bent je daar niet bewust van.. dat kan ook.

Pas als je je bewust wordt van je gedrag, van je gedachten, je emoties kunnen dingen ten positieve veranderen. Je bewustzijn heeft zich verruimd. Je ziet het grotere plaatje. Je ziet dat je zelf invloed hebt op de situatie.

Maar neem nu de term bekrompen geest.. Als iemands blikveld beperkt is.. als iemand heel star is in zijn overtuigingen, een “beperkte’ kijk heeft op de (andere) mogelijkheden en op de invloed die je zelf uit kan oefenen, vernauwt deze visie zijn blikveld. Deze persoon ziet het gewoon niet. Er is maar 1 waarheid en dat is zijn waarheid. En nogmaals hier zit geen oordeel in; een bekrompen geest staat alleen niet open voor nieuwe mogelijkheden. Er is gewoon geen ruimte voor een andere waarheid. Het bewustzijn heeft zich vernauwd.

Maar wat als de waarheid niet te bevatten is? Wat als de mogelijkheden oneindig zijn?

Ik zie, Ik zie, Wat jij ook (niet) ziet

Wat als je voorbij kan gaan, aan wat je ziet en weet. Wat als je je bewustzijn kan verruimen en uitgaat van mogelijkheden?

Namelijk niet alles wat je ziet, is wat het lijkt. En niet alles wat het lijkt, is wat je ziet.

Denk in termen van energie, trilling en vibratie. Jij bent meer dan je buitenkant. Jij bent energie. Jij bent bewustzijn. Je bent veel meer dan enkel je lichaam, je gedrag en je emoties. Je BENT bewustzijn en je HEBT een lichaam.

Denk je wat een bullshit allemaal en het zal allemaal wel.. Eerst zien en dan pas geloven?  Of zou het ook andersom kunnen zijn: Eerst geloven .. en dan pas kan je het zien.

FAITH is the ability to see the invisible

Als jij je durft over te geven, vertrouwen hebt en oude denkpatronen los kan laten, dan kan je bewustzijn zich ver-ruim-en. En bewustwording is de eerste stap naar verandering, genezing en heling.

Wat is er nog meer mogelijk?

Wat als je alles wat je ooit besloten en geconcludeerd hebt over wat NIET mogelijk is voor jou, jouw leven, jouw gezondheid en jouw toekomst zou laten gaan..?

Welke mogelijkheden zou dat creëren?