Over mij en mijn visie

Mijn naam is Marieke Snel-Jongebreur. Trotse moeder van 2 prachtige dochters en getrouwd met Ido. Ooit begonnen met mijn praktijk Pondje Geluk(t) als gewichtsconsulent/voedingsdeskundige, heb ik de overstap gemaakt naar Praktijk Energie(k) om als bewustzijns en vitaliteitscoach vanuit een holistische visie mensen te begeleiden naar meer geluk en een vitaal en energiek leven.

Waar ik energie van krijg, is van samen zijn met vrienden en familie en genieten van lekker en voedzaam eten, van in de natuur zijn, hardlopen, koken en van mijn ‘werk’. Al zou je dat laatste eerder mijn passie kunnen noemen.

Koken, voeding, sporten en gezondheid heeft van jongs af aan mijn interesse gehad. Voor mij bestaat gezondheid echter uit meer dan alleen gezond eten en bewegen. En gezondheid laat zich bovendien niet vangen in schema’s:  voedingsschema’s, beweegschema’s, hardloopschema’s noem maar op. Maar ook allerlei regels en restricties die voorschrijven wat wel en niet goed voor je is of hoe je je leven moet leven, daar kan ik niet zo veel mee. Dat is de reden dat ik op zoek ben gegaan naar meer verdieping rondom gezondheid.

Mijn visie op vitaliteit en gezondheid is dat lichaam, ziel en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En dat alles uit energie bestaat. Ook gedachten en emoties zijn energie. Stroomt de energie goed, dan voelen we ons prettig. Is de energie verstoord, dan voelen we ons niet prettig. En deze verstoringen in de energie kun je meten. Klachten manifesteren zich op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Tijdens een bewustzijnstraject gaan we op zoek naar de achtergrond van de klacht en door inzicht (bewustwording) kunnen klachten verminderen of verdwijnen. Zie ook het kopje Bewustzijn en Vitaliteitscoaching en Werkwijze.

Ik heb gekozen voor een klavertje vier als logo omdat deze voor mij staat voor Geluk. Voor een Gelukkig leven. Voor het plukken van de dag, voor Dankbaarheid en voor het leven waarvoor je geboren bent.

Een andere reden waarom ik het klavertje zo treffend vind, is dat het de 4 dimensies van gezondheid voor mij representeert (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel). Voor een goede gezondheid is het van belang dat alle 4 de dimensies met elkaar in balans zijn.  Ik geloof dat lichamelijke klachten een signaal van je ziel zijn dat er iets uit balans is wat aandacht vraagt. En ik geloof in het zelfgenezende vermogen van het lichaam.

Geloof jij ook dat er meer tussen hemel en aarde is, dan enkel wat we met ons ons verstand kunnen waarnemen? Sta jij open voor een iets andere benadering van gezondheidsklachten? Namelijk, een holistische benadering waarbij alles met elkaar in verbinding staat en alles uit energie bestaat?

Wil jij vanuit ontspannenheid en met heel veel nieuwe inzichten in jezelf en je klachten een nieuw pad inslaan naar een vitaal en gelukkig leven.  Lees dan nog even verder of maak een afspraak zodat we elkaar kunnen ontmoeten.

Super

Echt heel erg energiek!

Super

Ik ben super tevreden!